2012. november 30., péntek

Karácsonyi narancsos csokilikőr



Hozzávalók:
1 dl tejszín
10 dkg cukor
1 narancs reszelt héja és leve
2 ek kakaópor
5 dkg étcsokoládé
1 dl rum
de kevés rum aromával és Metaxával is finom

Elkészítés:
A tejszínt a cukorral, kakaóporral, a narancs reszelt héjával és levével simára keverjük egy lábasban és felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a darabokra tört étcsokoládét, és addig keverjük, míg a csokoládé teljesen elolvad.

Ha elolvadt a csoki, megvárjuk, míg kihűl, hozzáadjuk a rumot és leszűrjük, hogy ne maradjanak benne narancshéjdarabok.
Jól behűtve iszogatjuk, mindig csak egy kicsit, de azt sűrűn.
Ez nem egy nagy adag. Népes és édesszájú család esetén ajánlom rögtön dupla adagot készíteni, vagy triplát, mert a készítője már langyosan is kortyolgatja, persze szigorúan minőség ellenőrzési célzattal....

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése