2012. november 16., péntek

Sós, köményes kifli


Hozzávalók:
2 dl tej
0,5 dl víz

0,5 dl olaj
50 dkg liszt
1,5 tk. só
20 dk öregtészta
1 tk cukor
2 dkg élesztő

Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, megdagasztjuk és kb egy órahosszáig kelni hagyjuk.
Ezután lisztezett felületre borítjuk és 10 darabba vágjuk, majd négyzet alakúra nyújtjuk . Az egyik csücskétől elkezdve szorosan feltekerjük és kifli alakúra hajlítjuk.
Sütőzacskóba téve duplájára kelesztjük.  A sütőt 200 fokra melegítjük. A zacskóba vizet permetezünk és a kifliket megszórjuk nagy szemű dekorsóval és köménymaggal.
200 fokos sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése