Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 25 dkg cukor
- 1,25 dl langyos víz
- 2,5 dl étolaj
- 1 cs vaníliás cukor
- 37 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 2 ek kakaó
- 5 dkg durvára vágott csokoládé
- 3 ek cukor
- 3 ek kakaópor
- kevés víz
- 2 dkg vaj
- A tojások sárgáját a kétféle cukorral jól kikeverjük.
- apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat.
- A sütőporral elkevert lisztet szép lassan beledolgozzuk, végül pedig a kemény habbá felvert tojásfehérjéket is óvatosan beleforgatjuk.
- A tésztát megfelezzük, egyik felébe beleszitáljuk a kakaót és belekeverjük a csokoládét - nekem most egy húsvéti csokinyuszi került bele :)
- Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, lisztezünk. Az aljába középre teszünk két kanál fehér tésztát. Majd a fehér tésztára két kanállal teszünk a kakaós tésztából. Fontos, hogy mindig középre s egymás tetejére kerüljön a fehér-barna tésztából! Ezt a kanalazást addig kell folytatni, míg van a tésztából. Ha így készítjük, a tészta szabályos csíkokra teríti szét magát.
- Úgy kell sütni, mint a piskótát: 180 fokra előmelegített sütőben, 30-40 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
- A mázhoz a kakaót és a cukrot elkeverjük és kevés vízzel néhány percig főzzük. A tűzről levéve beletesszük a vajat és a tortára kenjük. Sietnünk kell vele, mert pillanatok alatt megdermed.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése