Hozzávalók:
A tésztához:
A tésztához:
60 dkg liszt
30 g élesztő
175 g joghurt
200 ml tej
20 g cukor
2,5 teáskanál só
A töltelékhez:
60 dkg csirkemell
1 fej hagyma
olaj
só
bors
A lángosra:
tejföl
reszelt sajt
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóival jól összegyúrjuk, kelesztjük.
A húst és a hagymát vékony csíkokra vágjuk és az olajon sóval, borssal ízesítve megpirítjuk.
A megkelt tésztát 8 részre vágjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk őket, szétosztjuk rajtuk a tölteléket, felcsavarjuk. A végeket jól eldolgozzuk, hogy az olaj sütéskor nem tudjon befolyni.
Bő olajban, lassú tűzön kisütjük a töltött lángosokat. Az olaj több, mint a feléig lepje el őket. Ne siessük el a sütést, nehogy nyers maradjon a tészta.
A lángosokat felszeletelve, tejföllel leöntve és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
30 g élesztő
175 g joghurt
200 ml tej
20 g cukor
2,5 teáskanál só
A töltelékhez:
60 dkg csirkemell
1 fej hagyma
olaj
só
bors
A lángosra:
tejföl
reszelt sajt
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóival jól összegyúrjuk, kelesztjük.
A húst és a hagymát vékony csíkokra vágjuk és az olajon sóval, borssal ízesítve megpirítjuk.
A megkelt tésztát 8 részre vágjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk őket, szétosztjuk rajtuk a tölteléket, felcsavarjuk. A végeket jól eldolgozzuk, hogy az olaj sütéskor nem tudjon befolyni.
Bő olajban, lassú tűzön kisütjük a töltött lángosokat. Az olaj több, mint a feléig lepje el őket. Ne siessük el a sütést, nehogy nyers maradjon a tészta.
A lángosokat felszeletelve, tejföllel leöntve és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése