Hozzávalók
A palacsintához:
2 tojás
1 tk cukor
1 csipet só
3 dl tej
220 g liszt
2 ek olvasztott vaj
1/2 cs sütőpor
Az öntethez:
25 dkg mascarpone
porcukor ízlés szerint
20 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
tejszínhab a díszítéshez
Elkészítés:
A tojást a cukorral és a sóval habosra keverjük.
Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olvasztott vajat,
majd a tej felét és a sütőporral összekevert lisztet, majd simára
keverjük.
Végén a maradék tejjel hígítjuk a tésztát.
A bekavart tésztát legalább fél órát pihentetjük.
Száraz serpenyőben kisütjük. A tésztát akkor kell megfordítani,
amikor már majdnem az egész tészta buborékos a
serpenyőben.
A gyümölcs nagy részét összeturmixoljuk és belekeverjük a
mascarponéba. Hozzátesszük a porcukrot, majd belekeverjük a
darabos gyümölcsöket.
Az öntetet rásimítjuk a kisült palacsintákra. Tejszínhabbal díszítjük.
2012. december 28., péntek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése