Egy fórumon került szóba a tésztának paprikával való színezése. Mivel nem rajongok túlzottan a pirospaprika ízéért, ezért bevallom, hogy eléggé szkeptikus voltam ebben az ügyben. Nem gondoltam, hogy pirospaprikával színezett tésztából bármi jó kisülhet. Szerencsére volt aki meggyőzzön ennek az ellenkezőjéről, méghozzá úgy, hogy kisütött egy adag paprikás kiflit és a fényképet feltette a fórumra. Nem tudtam ellenállni a próbálkozásnak, hiszen amúgy is az az elvem, hogy minden ételnek esélyt kell adni. Így aztán ma megszülettek a saját sütésű paprikás kiflijeim és örömmel jelenthetem, hogy valóban nagyon finomak. Mi sajtkrémmel és forró teával ettük.
Hozzávalók:
40 dkg liszt
2,5 dl tej kb
3 dkg zsír
1,5 dkg pirospaprika
1/2 kávéskanál bors(ezt én kifelejtettem)
2 dkg cukor
1 dkg só
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése