Hétvégén sok vendéget vártunk, ezért két kenyeret is sütöttem, a fiúk pedig a biztonság kedvéért vettek a boltból is. Végül kevesebben maradtak reggelire, mint ahány emberre számoltunk, ezért kimaradt egy egész kilónyi kenyér. No nem a háziból, ez csak természetes. Ma, amikor az ebéden törtem a fejem mindenképpen ezt a k
enyeret szerettem volna felhasználni. Ez lett belőle.
Mindig rajongtam az egyszerű ételek ízharmóniájáért. Ez az étel is felkerült a kedvenceim listájára.
Hozzávalók:
6 karéj kenyér
2-3 ek olivaolaj
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
3 db szép nagy paradicsom
5-7 dkg reszelt sajt
só
bazsalikom
provanszi fűszerkeverék(ha van)
Elkészítés:
Öntsük az olajat egy kisméretű tepsibe, vagy tűzálló tálba és tegyük be a sütőbe. Az olaj bőven fedje be az edény alját. A sütőt állítsuk 180 fokra. Amikor az olaj megmelegedett tegyük hozzá a felszeletelt vörös és fokhagymát és a julienre vágott sárgarépát.
A kenyereket vágjuk nagy kockákra és amikor a vöröshagyma megpirult, keverjük el a kenyérkockákat az olajban. Ennyi olaj csak részben fedi be a kenyereket, de ez nem baj.
A paradicsomokat vágjuk ketté és karikázzuk fel, majd fedjük be vele a kenyérkockákat.
Sózzuk, ízesítsük a fűszerekkel, majd egyenletesen osszuk el a tetején a reszelt sajtot.
Kb 15 perc alatt készre sül. Nekem félidőben már le kellett takarnom, hogy meg ne égjen a sajt.
Ha valaki nem rajong az olaszos ízekért, nyugodtan elhagyhatja a fűszereket. A fokhagymás olajtól akkor is csodálatosan finom íze lesz az ételnek.
Mivel egyikünk sem reggelizett, gyerekemmel kettesben az utolsó falatkáig befaltuk az egészet ebédre.
Málnateát ittunk hozzá.
Mmmm!
Mindig rajongtam az egyszerű ételek ízharmóniájáért. Ez az étel is felkerült a kedvenceim listájára.
Hozzávalók:
6 karéj kenyér
2-3 ek olivaolaj
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
3 db szép nagy paradicsom
5-7 dkg reszelt sajt
só
bazsalikom
provanszi fűszerkeverék(ha van)
Elkészítés:
Öntsük az olajat egy kisméretű tepsibe, vagy tűzálló tálba és tegyük be a sütőbe. Az olaj bőven fedje be az edény alját. A sütőt állítsuk 180 fokra. Amikor az olaj megmelegedett tegyük hozzá a felszeletelt vörös és fokhagymát és a julienre vágott sárgarépát.
A kenyereket vágjuk nagy kockákra és amikor a vöröshagyma megpirult, keverjük el a kenyérkockákat az olajban. Ennyi olaj csak részben fedi be a kenyereket, de ez nem baj.
A paradicsomokat vágjuk ketté és karikázzuk fel, majd fedjük be vele a kenyérkockákat.
Sózzuk, ízesítsük a fűszerekkel, majd egyenletesen osszuk el a tetején a reszelt sajtot.
Kb 15 perc alatt készre sül. Nekem félidőben már le kellett takarnom, hogy meg ne égjen a sajt.
Ha valaki nem rajong az olaszos ízekért, nyugodtan elhagyhatja a fűszereket. A fokhagymás olajtól akkor is csodálatosan finom íze lesz az ételnek.
Mivel egyikünk sem reggelizett, gyerekemmel kettesben az utolsó falatkáig befaltuk az egészet ebédre.
Málnateát ittunk hozzá.
Mmmm!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése