2012. december 12., szerda

Sajtos-paradicsomos rakott kenyér



Hétvégén sok vendéget vártunk, ezért két kenyeret is sütöttem, a fiúk pedig a biztonság kedvéért vettek a boltból is. Végül kevesebben maradtak reggelire, mint ahány emberre számoltunk, ezért kimaradt egy egész kilónyi kenyér. No nem a háziból, ez csak természetes. Ma, amikor az ebéden törtem a fejem mindenképpen ezt a k
enyeret szerettem volna felhasználni. Ez lett belőle.
Mindig rajongtam az egyszerű ételek ízharmóniájáért. Ez az étel is felkerült a kedvenceim listájára.

Hozzávalók:
6 karéj kenyér
2-3 ek olivaolaj
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
3 db szép nagy paradicsom
5-7 dkg reszelt sajt

bazsalikom
provanszi fűszerkeverék(ha van)

Elkészítés:
Öntsük az olajat egy kisméretű tepsibe, vagy tűzálló tálba és tegyük be a sütőbe. Az olaj bőven fedje be az edény alját. A sütőt állítsuk 180 fokra. Amikor az olaj megmelegedett tegyük hozzá a felszeletelt vörös és fokhagymát és a julienre vágott sárgarépát.
A kenyereket vágjuk nagy kockákra és amikor a vöröshagyma megpirult, keverjük el a kenyérkockákat az olajban. Ennyi olaj csak részben fedi be a kenyereket, de ez nem baj.
A paradicsomokat vágjuk ketté és karikázzuk fel, majd fedjük be vele a kenyérkockákat.
Sózzuk, ízesítsük a fűszerekkel, majd egyenletesen osszuk el a tetején a reszelt sajtot.
Kb 15 perc alatt készre sül. Nekem félidőben már le kellett takarnom, hogy meg ne égjen a sajt.
Ha valaki nem rajong az olaszos ízekért, nyugodtan elhagyhatja a fűszereket. A fokhagymás olajtól akkor is csodálatosan finom íze lesz az ételnek.
Mivel egyikünk sem reggelizett, gyerekemmel kettesben az utolsó falatkáig befaltuk az egészet ebédre.
Málnateát ittunk hozzá.
Mmmm!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése