2012. december 18., kedd

Ünnepi forró csokoládé





Hozzávalók két személyre:
2 púpos kávéskanál valódi kakaópor(nem instant)
4 púpos kávéskanál cukor


6-8 kocka Boci vagy valami más finom csokoládé
5 dl tej
2 kávéskanál rum
csipet fahéj
tejszínhab

Elkészítés:
A kakaót, cukrot és a fahéjat elkeverjük kevés tejjel és feltesszük a tűzhelyre melegedni. Közben folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a többi tejet is. Beletördeljük a csokoládét és addig kavargatjuk, amíg elolvad. Hozzátesszük a rumot.
Forrón poharakba öntve a tetejét tejszínhabbal koronázzuk.

És most következzen egy kis szentségtörés. Kalandvágyó, csípős ízeket kedvelő embereknek javaslom: főzés közben tegyenek bele egy csipetnyi csilit. A csípős csokoládé egészen különleges élmény, nagyon szeretem.
Érzékeny gyomrúak ne próbálják ki!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése