Hozzávalók:
Tésztához
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
5 dl tej
1 csapott evőkanál só
2 dl étolaj
Töltelékhez
30 dkg sonka kockára vágva
2 db lilahagyma
2 db kukorica konzerv
20-25 dkg reszelt sajt
2 db fokhagymagerezd,
1 db nagy tejföl,
bacon kockára vágva
Tetejére
2 evőkanál tejföl,1 tojássárgája, szezámmag vagy lenmag
Elkészítés
1 dl langyos tejben csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd egy
tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival és a maradék langyos tejjel
bedagasztjuk.
Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A
tésztát kettéosztjuk és vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük zúzott
fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk a sonkát, bacont,
hagymát, kukoricát, sajtot.
Feltekerjük, éles késsel háromszögekre vágjuk.
Megkenjük a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével, majd háromszögeket vágunk belőle.
A tetejére szezámmagot szórunk és 180 fokon 15-20 percig sütjük.
Hatalmas adag, kisebb családnak fele, vagy kétharmada is elég.
2013. január 6., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése