2013. január 21., hétfő

Csokoládés püspökkenyér

Hozzávalók:
30 dkg liszt
25 dkg porcukor
2 dl tejföl
2 tojás
10 dkg mazsola
5 dkg durvára vágott dióbél
5 dkg reszelt csokoládé
1 narancs reszelt héja
1 teáskanál sütőpor
1 csapott mokkáskanál só
vaj és porcukor a formához
csokoládé a bevonáshoz

Elkészítés:
A mazsolát forró vízben megmossuk, szárát leszedjük. A reszelt csokoládét a dióval és 1 evőkanál liszttel összekeverjük. A tojásokat a sóval és a porcukorral habosra keverjük, majd a tejföllel tovább keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, beleforgatjuk a csokoládés diós keveréket, a narancshéjat és a mazsolát.
Az özgerinc formát vastagon kivajazzuk és 2 evőkanál porcukorral beszórjuk. Belesimítjuk a masszát.
Előmelegített sütőben 230 fokon sütjük 5 percig, majd 180 fokon további 45-50 percig. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kihűlt bevonjuk olvasztott csokoládéval.
Jól becsomagolva sokáig eláll.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése