Hozzávalók:
8 db vastagabbra sütött sós palacsinta
1 kis üveg gomba
5 dkg füstölt szalonna
1 nagy fej hagyma
4 szem krumpli
1 evőkanál piros arany
1 zöldpaprika
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
Elkészítés:
A hagymát és szalonnát felkockázzuk.
A szalonna zsírját a serpenyőben kiolvasztjuk.
A szalonna zsírján megpirítjuk először a hagymát, majd a gombát.
Vízzel feleresztjük, bő levet készítünk.
Hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát, a piros aranyat, sót, borsot.
Jól összeforraljuk.
Összetörjük a meleg krumplit és rámerjük a gombapörköltet úgy, hogy
először a leve nélkül, majd annyi levet adunk hozzá, hogy sűrű,
összeálló masszánk legyen.
Megtöltjük a palacsintákat.
Jénai tálban, meleg sütőbe helyezzük.
A gomba levét a liszttel kevert tejföllel behabarjuk, összeforraljuk.
Tálaláskor a palacsintákra öntjük, petrezselyemzölddel megszórjuk.
2013. január 30., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése