2013. január 21., hétfő
Hot-dog kifli
Hozzávalók:
1,7 dl joghurt
2,2 dl tej
0,5 dl olaj
2,5 teáskanál só
60 dkg liszt
2 evőkanál burgonyapehely (ha van)
3 dkg élesztő
1 tojás a lekenéshez
Elkészítés:
Az élesztőt csipet cukorral felfuttatjuk a tejben. A többi hozzávalóval együtt megdagasztjuk. (a sót is beletesszük, nem úgy, mint én, aki a már megkelt tészta kóstolása közben döbbentem rá, hogy teljesen sótlan)
1 órán át kelni hagyjuk.
Ezután lisztezett deszkára borítva 10 cipóra osztjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk. majd az egyik sarkánál fogva egyenes kifli formájúra tekerjük. Tepsibe téve újabb negyven percig kelesztjük.
Tojással lekenve, előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Címkék:
Kelt tészták,
Kiflik
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése