2013. január 27., vasárnap

Sajtos kenyér olajbogyóval és szárított paradicsommal



Hozzávalók:
20 dkg öregtészta
1,7 dl víz
1 teáskanál só
35 dkg liszt
1 dkg élesztő
5 dkg reszelt sajt
7-8 szem olajbogyó
5-6 db szárított paradicsom

Elkészítés:
Az olajbogyókat és a paradicsomot kis darabokra vágjuk.
A langyos vízben egy csipet cukorral elkeverjük az élesztőt. Kicsit állni hagyjuk, majd a többi hozzávalóval együtt megdagasztjuk a tésztát, majd kelesztjük legalább egy óra hosszáig. Félidőben óvatosan visszapüföljük a tésztát. Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk.A tésztát megfonjuk, vagy téglalap formára igazítjuk, majd kinyomkodjuk belőle a levegőt és feltekerve kialakítjuk a kenyérformát. Lefedve kelni hagyjuk kb 50 percig. Ekkor bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra és a kenyeret éles pengével bevágjuk. Tíz perc múlva vízzel lespriccelve, lefedve mehet a sütőbe. 30 perc múlva levesszük a fedőt és újabb 15 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve vízzel megspricceljük. Amikor a víz elpárolog, konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése