Tészta:
200 g finomliszt
1 evőkanál cukor
100 g apróra vágott hideg vaj, vagy margarin
csipet só
1 tojás
A hozzávalókat összegyúrom.
A tésztát egy 25 cm átmérőjű kapcsos tortaformába, vagy sütőpapírral
bélelt egyéb formába nyomkodom, úgy, hogy az oldalára is jusson.
Hűtőbe teszem.
Összekeverem a krémet:
250 g, sűrű szövésű ruhán átcsepegtetett tejföl, vagy natúr
sajtkrém
50 g porcukor
1 nagy tojás
1 tasak vaníliás cukor
Ezután feldarabolom az almát:
4-5 db alma
3 ek. cukor
1 tk. fahéj
4-5 evőkanál cukrozott, darált dió
Az almát hámozás után cikkekre vágom. Rászórom a cukrot és a fahéjat, jól elkeverem.
Kiveszem a hűtőből a tortaformát. A tésztára öntöm a krémet, a tetején elrendezem az almát, majd megszórom a cukros dióval.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt sül készre. Az enyémet 20 perc után le kellett takarni.
Tálalás előtt meg lehet hinteni porcukorral, de én nem hiányoltam róla
2013. február 2., szombat
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése