A hétvégi farsangi bulira készítettem. Magvas,
sós sütik kedvelőinek ajánlom. Ha lehet, másnap még finomabb, omlósabb,
mint frissen. Hogy harmadnap milyen azt nem tudom, addig még sosem
maradt belőle.
Hozzávalók:
60 dkg liszt
2 dl olaj
2 dl fehérbor
1 db tojás
1 csapott ek só
1 csipet sütőpor(elhagyható)
mák
szezámmag
Elkészítés:
A lisztet, olajat, bort és a sót összegyúrjuk, hosszúkásra formázzuk.
Folpackra helyezzük, azon sodorjuk ki kb. fél cm vastagra úgy, hogy az egész tészta alatt legyen folpack.
A tetejét megkenjük a felvert tojással, majd bőven megszórjuk szezámmaggal.
A folpackot -melyet nem vágtunk el- ráhajtjuk a megszórt felületre,
majd ügyesen megfordítjuk az egészet, hogy a szezámos fele legyen alul.
Lehúzzuk a tetejéről a folpackot, majd megkenjük tojással és bőven
megszórjuk egész mákkal.
Felszeljük egyforma rudakra. Minden rudat megcsavarunk és így tesszük a sütőlemezre, vagy tepsibe, sütőpapírra.
180 fokon, légkeveréses sütőben kb. 10-15 perc alatt megsül.
2013. február 24., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése