A
napokban amerikai hot-dog recepteket nézegettem. Ezek alapján készült
ez az étel. De mivel, mind az alapanyagok egy része, mind az elkészítés
módja különbözik a receptben leírtaktól, ezért amerikainak mégsem
nevezhetem. Így lett a neve Újvárosi hot-dog.
Hozzávalók - 8 darabhoz:
8 db hot-dog kifli
8 db virsli
8 db bacon szelet
1 db nagy paradicsom
2 nagy fej hagyma
néhány darab savanyú uborka
reszelt sajt
ketchup
mustár
esetleg majonéz
2 evőkanál liszt
olaj
Elkészítés
A virsliket megfőzzük.
A paradicsomot és az uborkát kis kockákra vágjuk.
A szalonnát felkockázzuk és kisütjük.
A hagymákat szintén felkockázzuk, fedeles műanyag edénybe tesszük és
jól összerázzuk a liszttel. A szalonna zsírját kipótoljuk olajjal és bő
forró zsiradékban ropogós pirosra sütjük a hagymát. Sokkal jobban meg
kell sütni, mint ahogy a képen látható, az még az első próbálkozásunk
volt, nem lett tökéletes. Rozsdabarnának és szinte száraznak kell
lennie.
A paradicsomot, uborkát, hagymát, szalonnakockákat összekeverjük.
A kifliket félbevágjuk. Egyik felét megkenjük mustárral, ketchuppal,
erre kerül a virsli. Ráhalmozzuk az összekevert zöldséges szalonnát,
majd megszórjuk a reszelt sajttal. aki szereti, tehet rá majonézt is.
Meggrillezzük, vagy sütőben, esetleg mikróban összemelegítjük.
Nagyon, de nagyon finom. Márpedig ha én mondom az nagy szó. Nem szeretem a virslit.
2013. február 15., péntek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése