2013. február 15., péntek

Újvárosi hot-dog


A napokban amerikai hot-dog recepteket nézegettem. Ezek alapján készült ez az étel. De mivel, mind az alapanyagok egy része, mind az elkészítés módja különbözik a receptben leírtaktól, ezért amerikainak mégsem nevezhetem. Így lett a neve Újvárosi hot-dog.

Hozzávalók - 8 darabhoz:
8 db hot-dog kifli
8 db virsli
8 db bacon szelet
1 db nagy paradicsom
2 nagy fej hagyma
néhány darab savanyú uborka
reszelt sajt
ketchup
mustár
esetleg majonéz
2 evőkanál liszt
olaj

Elkészítés
A virsliket megfőzzük.
A paradicsomot és az uborkát kis kockákra vágjuk.
A szalonnát felkockázzuk és kisütjük.
A hagymákat szintén felkockázzuk, fedeles műanyag edénybe tesszük és jól összerázzuk a liszttel. A szalonna zsírját kipótoljuk olajjal és bő forró zsiradékban ropogós pirosra sütjük a hagymát. Sokkal jobban meg kell sütni, mint ahogy a képen látható, az még az első próbálkozásunk volt, nem lett tökéletes. Rozsdabarnának és szinte száraznak kell lennie.
A paradicsomot, uborkát, hagymát, szalonnakockákat összekeverjük.
A kifliket félbevágjuk. Egyik felét megkenjük mustárral, ketchuppal, erre kerül a virsli. Ráhalmozzuk az összekevert zöldséges szalonnát, majd megszórjuk a reszelt sajttal. aki szereti, tehet rá majonézt is. Meggrillezzük, vagy sütőben, esetleg mikróban összemelegítjük.

Nagyon, de nagyon finom. Márpedig ha én mondom az nagy szó. Nem szeretem a virslit.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése