2016. július 22., péntek

PIKÁNS SÁRGARÉPA LEVES


Hozzávalók:
1 fej hagyma
2 cm-nyi. frissen reszelt gyömbér
2 gerezd fokhagyma
2-3 db friss sárgarépa
1 db szép nagy krumpli
1 db leveskocka
0,5 narancs reszelt héja és leve
1 dl joghurt
1 l víz
só, bors. chili paprika
olívaolaj
friss citromlé

Elkészítés:
A finomra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a gyömbért.Ebbe az alapba forgatjuk bele az aprított zöldségeket, és hozzátesszük a leveskockát. Felöntjük vízzel és sózzuk borsozzuk.

Ha megpuhult a zöldség hozzátesszük a forró lével elkevert joghurtot, a chili paprikát és a lereszelt narancshéjat. Így már csak 1 percig főzzük. Megkóstoljuk és ha savanykásabban szeretjük citromlét csavarunk bele.
A narancstól a gyömbértől és a chilitől fantasztikusan pikáns, különleges ízvilágú, csípős- savanykás levest kapunk.

A recept eredetijét a Ripost oldalán találtam, de természetesen saját szájízem szerint változtattam rajta :)
Fotó: Markovics Gábor

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése