2016. augusztus 21., vasárnap

BURGONYALEPÉNY SONKÁVAL ÉS SAJTTAL




Hozzávalók:
A lepényhez:
50 dkg főtt krumpli
kb 15 dkg liszt
1 tojás

bors
A töltelékhez:
5 dkg sajt
10 dkg sonka
Tetejére:
5 dkg sajt


Elkészítés:
A sonkát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük
A langyosra hűlt főtt krumplit megtörjük, majd elkeverjük a tojással és annyi liszttel, hogy formázható tésztát kapjunk. Ha nagyon ragad nyugodtan lehet lisztezni.
Sóval és borssal ízesítjük.
Az elkészült tésztát ketté osztjuk.
Az egyik felét sütőpapírral bélelt formába igazítjuk.
Rászórjuk a sonkát és a sajtot.
A tészta másik felét lisztezett felületen megfelelő nagyságúra nyújtjuk és betakarjuk vele a tölteléket.
Oldalt körben jól összenyomkodjuk, hogy a sajt ne folyjon ki. Előmelegített 200 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt pirosra sütjük.
Salátával nagyon finom.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése