2016. augusztus 15., hétfő

KUKORICAKENYÉR


Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 dkg élesztő
kb 2 dl víz
1 tojás
5 dkg kukoricaliszt
3 dkg kukoricadara+kevés a szóráshoz
1 teáskanál méz
1 teáskanál só 


Elkészítés:
10 dkg lisztből, 1 dl vízből és az élesztőből kovászt készítünk, amit legalább 3 órán át állni hagyunk. Legjobb ha előző este készítjük el.
Amikor a kovász elkészül hozzátesszük a maradék vizet, lisztet, a tojást, kukoricadarát, mézet és sót.
Kb 10 percig dagasztjuk. Ha kevés lenne a víz megpótoljuk.
A tészta akkor jó, ha elválik a kezünktől és rugalmas.
Letakarva 1 órán át kelesztjük.
Amikor duplájára kel lisztezett lapon megformázzuk és sütőpapírral bélelt fedeles formába tesszük. Pld fém, vagy jénai kacsasütőbe.
Kb 1 óra alatt megkelesztjük, majd vízzel megspricceljük a tésztát és megszórjuk kukoricadarával.
Pengével 3-4 helyen behasítjuk, majd a 230 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
Kb 20 perc múlva levesszük a tetejét és ropogós pirosra sütjük.
A sütőből kivéve vizet spriccelünk rá és hagyjuk kihűlni

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése