2012. november 16., péntek
Sós, köményes kifli
Hozzávalók:
2 dl tej
0,5 dl víz
0,5 dl olaj
50 dkg liszt
1,5 tk. só
20 dk öregtészta
1 tk cukor
2 dkg élesztő
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, megdagasztjuk és kb egy órahosszáig kelni hagyjuk.
Ezután lisztezett felületre borítjuk és 10 darabba vágjuk, majd négyzet alakúra nyújtjuk . Az egyik csücskétől elkezdve szorosan feltekerjük és kifli alakúra hajlítjuk.
Sütőzacskóba téve duplájára kelesztjük. A sütőt 200 fokra melegítjük. A zacskóba vizet permetezünk és a kifliket megszórjuk nagy szemű dekorsóval és köménymaggal.
200 fokos sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük.
Címkék:
Péksütemények
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése