Hozzávalók:
1 tojás
100 g túró
20 g zabpehelyliszt
30 g mozzarella sajt apróra vágva
30 g sonka apróra vágva
só, bors, metélőhagyma
1 teáskanál kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
A hozzávalókat egy villával összekeverjük. Egy serpenyőben felforrósítunk egy kevés kókuszolajat, beleöntjük a túrós masszát, pár percig sütjük, majd fakanállal “szétdaraboljuk”, összekeverjük és kevergetve készre sütjük. Eltartott egy darabig, amire szép morzsás lett, kb. 10-12 percig sütöttem. Szénhidrát és kalória: Az egész adag kb. 17 g ch és 380 kcal.
Eredeti recept itt: https://fittkonyha.com/sos-turomorzsa/
2017. április 3., hétfő
Baguette túróból
Hozzávalók:
21 dkg zabliszt (én zabpelyhet daráltam)
1 cs sütőpor
2 tojás
25 dgk túró
Só ízlés szerint (vagy egyéb fűszerek, magok)
21 dkg zabliszt (én zabpelyhet daráltam)
1 cs sütőpor
2 tojás
25 dgk túró
Só ízlés szerint (vagy egyéb fűszerek, magok)
Elkészítés:
1. Sütőt előmelegítem 200°ra.
2. Amíg melegszik, összegyúrom a hozzávalókat.
3. Ha összeállt, 4 részre osztom és baguettet formázok.
4. Sütőpapírra teszem, és 180 fokon kb. 20 perc alatt pirosra sütöm.
1 db Kcal: 316, CH:38, F: 20, Zs: 9
Címkék:
Kalóriabázis,
Sós sütemények,
Sütemények,
Túró
2016. szeptember 18., vasárnap
BOUNTY PALACSINTA
Hozzávalók:
A palacsintához:
2 db tojás
25 dkg liszt
1 vaníliás cukor
1 púpos evőkanál cukor
4 evőkanál kakaópor(enyhén púpos)
2,5 dl tej
A töltelékhez:
0,5 kg túró
1 csomag vaníliás cukor
3-4 evőkanál kristálycukor(ízlés szerint)
10 dkg natúr krémsajt
4-5 dkg kókuszreszelék
kevés tej, vagy tejszín
5 dkg apróra darabolt csokoládé
Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóit simára keverjük. Szükség esetén szódavízzel hígítjuk. Megsütjük a palacsintákat.
A túrót elkeverjük a cukrokkal, sajttal, kókusszal. Ha túl sűrűnek találnánk öntsünk hozzá annyi tejet, vagy tejszínt, hogy jól kenhető legyen. Keverjük bele a csokidarabokat, majd töltsük meg a palacsintákat.
Szórjuk meg porcukorral és már tálalhatjuk is.
A palacsinta hozzávalóit simára keverjük. Szükség esetén szódavízzel hígítjuk. Megsütjük a palacsintákat.
A túrót elkeverjük a cukrokkal, sajttal, kókusszal. Ha túl sűrűnek találnánk öntsünk hozzá annyi tejet, vagy tejszínt, hogy jól kenhető legyen. Keverjük bele a csokidarabokat, majd töltsük meg a palacsintákat.
Szórjuk meg porcukorral és már tálalhatjuk is.
Címkék:
Palacsinták
2016. augusztus 21., vasárnap
BURGONYALEPÉNY SONKÁVAL ÉS SAJTTAL
Hozzávalók:
A lepényhez:
50 dkg főtt krumpli
kb 15 dkg liszt
1 tojás
só
bors
A töltelékhez:
5 dkg sajt
10 dkg sonka
Tetejére:
5 dkg sajt
Elkészítés:
A sonkát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük
A langyosra hűlt főtt krumplit megtörjük, majd elkeverjük a tojással és annyi liszttel, hogy formázható tésztát kapjunk. Ha nagyon ragad nyugodtan lehet lisztezni.
Sóval és borssal ízesítjük.
Az elkészült tésztát ketté osztjuk.
Az egyik felét sütőpapírral bélelt formába igazítjuk.
Rászórjuk a sonkát és a sajtot.
A tészta másik felét lisztezett felületen megfelelő nagyságúra nyújtjuk és betakarjuk vele a tölteléket.
Oldalt körben jól összenyomkodjuk, hogy a sajt ne folyjon ki. Előmelegített 200 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt pirosra sütjük.
Salátával nagyon finom.
A sonkát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük
A langyosra hűlt főtt krumplit megtörjük, majd elkeverjük a tojással és annyi liszttel, hogy formázható tésztát kapjunk. Ha nagyon ragad nyugodtan lehet lisztezni.
Sóval és borssal ízesítjük.
Az elkészült tésztát ketté osztjuk.
Az egyik felét sütőpapírral bélelt formába igazítjuk.
Rászórjuk a sonkát és a sajtot.
A tészta másik felét lisztezett felületen megfelelő nagyságúra nyújtjuk és betakarjuk vele a tölteléket.
Oldalt körben jól összenyomkodjuk, hogy a sajt ne folyjon ki. Előmelegített 200 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt pirosra sütjük.
Salátával nagyon finom.
Címkék:
Burgonyából
2016. augusztus 15., hétfő
KUKORICAKENYÉR
Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 dkg élesztő
kb 2 dl víz
1 tojás
5 dkg kukoricaliszt
3 dkg kukoricadara+kevés a szóráshoz
1 teáskanál méz
1 teáskanál só
Elkészítés:
10 dkg lisztből, 1 dl vízből és az élesztőből kovászt készítünk, amit legalább 3 órán át állni hagyunk. Legjobb ha előző este készítjük el.
Amikor a kovász elkészül hozzátesszük a maradék vizet, lisztet, a tojást, kukoricadarát, mézet és sót.
Kb 10 percig dagasztjuk. Ha kevés lenne a víz megpótoljuk.
A tészta akkor jó, ha elválik a kezünktől és rugalmas.
Letakarva 1 órán át kelesztjük.
Amikor duplájára kel lisztezett lapon megformázzuk és sütőpapírral bélelt fedeles formába tesszük. Pld fém, vagy jénai kacsasütőbe.
Kb 1 óra alatt megkelesztjük, majd vízzel megspricceljük a tésztát és megszórjuk kukoricadarával.
Pengével 3-4 helyen behasítjuk, majd a 230 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
Kb 20 perc múlva levesszük a tetejét és ropogós pirosra sütjük.
A sütőből kivéve vizet spriccelünk rá és hagyjuk kihűlni
10 dkg lisztből, 1 dl vízből és az élesztőből kovászt készítünk, amit legalább 3 órán át állni hagyunk. Legjobb ha előző este készítjük el.
Amikor a kovász elkészül hozzátesszük a maradék vizet, lisztet, a tojást, kukoricadarát, mézet és sót.
Kb 10 percig dagasztjuk. Ha kevés lenne a víz megpótoljuk.
A tészta akkor jó, ha elválik a kezünktől és rugalmas.
Letakarva 1 órán át kelesztjük.
Amikor duplájára kel lisztezett lapon megformázzuk és sütőpapírral bélelt fedeles formába tesszük. Pld fém, vagy jénai kacsasütőbe.
Kb 1 óra alatt megkelesztjük, majd vízzel megspricceljük a tésztát és megszórjuk kukoricadarával.
Pengével 3-4 helyen behasítjuk, majd a 230 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
Kb 20 perc múlva levesszük a tetejét és ropogós pirosra sütjük.
A sütőből kivéve vizet spriccelünk rá és hagyjuk kihűlni
Címkék:
Kenyér különlegességek,
Kenyerek
2016. augusztus 13., szombat
MÁLNAFAGYLALT
Hozzávalók:
4 tojás sárgája
50 dkg málna
3 dl habtejszín
2 dl tej
15 dkg cukor
1 evőkanál keményítő
Elkészítése:
A málnát megmossuk, 10-15 szemet félreteszünk, a többit pépesítjük. A pépet szűrőn átnyomjuk, hogy a magok ne kerüljenek bele a fagylaltba A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral, keményítővel, belekeverjük a tejet és gőz fölött addig keverjük amíg besűrűsödik. Mikor elkészült kihűtjük. A tejszínt felverjük és összedolgozzuk a kihűlt krémmel és a málna péppel, majd hagyjuk, hogy a fagylaltgép végezze a dolgát.. Dobozba kanalazzuk, közben rétegenként megszórjuk a meghagyott málnaszemekkel.
Fagylaltgép híján is elkészíthetjük, de akkor 20-30 percenként kivesszük a fagyasztóból a dobozt és habverővel, botmixerrel újra és újra átkeverjük, hogy megakadályozzuk a kristályosodást.
Csodálatosan málnás ízű fagylalt, a bolti elbújhat mellette.
A málnát megmossuk, 10-15 szemet félreteszünk, a többit pépesítjük. A pépet szűrőn átnyomjuk, hogy a magok ne kerüljenek bele a fagylaltba A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral, keményítővel, belekeverjük a tejet és gőz fölött addig keverjük amíg besűrűsödik. Mikor elkészült kihűtjük. A tejszínt felverjük és összedolgozzuk a kihűlt krémmel és a málna péppel, majd hagyjuk, hogy a fagylaltgép végezze a dolgát.. Dobozba kanalazzuk, közben rétegenként megszórjuk a meghagyott málnaszemekkel.
Fagylaltgép híján is elkészíthetjük, de akkor 20-30 percenként kivesszük a fagyasztóból a dobozt és habverővel, botmixerrel újra és újra átkeverjük, hogy megakadályozzuk a kristályosodást.
Csodálatosan málnás ízű fagylalt, a bolti elbújhat mellette.
2016. július 23., szombat
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)