Ennek
 a kenyérnek az a titka, hogy ki kell belőle felejteni az élesztőt. 
Természetesen csak viccelek, de azért van ebben valami. Szóval úgy 
jártam, hogy bekészítettem a cuccot a kenyérsütőgépbe, aztán mentem a 
dolgomra. Csaknem egy óra múlva villant belém, hogy én nem tettem 
élesztőt a tésztába. Rohantam a géphez. Az öregtészta szépen dolgozott, 
de természetesen nem bírta kellően 
megkeleszteni a kenyeret. Így aztán újra indítottam a programot. Ez az 
én kétszer kelt egyszer sült kenyerem története :)
 
 Hozzávalók:
 20 dkg öregtészta
 2 dl joghurt
 1,5 dl víz
 2,5 teáskanál só
 1 dkg élesztő
 50 dkg fehér liszt
 10 dkg tönköly liszt
 2 evőkanál burgonyapehely
 2 evőkanál margarin, vagy olaj
 1 maréknyi pirított mag - nálam len és szezámmag
 
 Elkészítés:
 A hozzávalókat kézzel, vagy géppel megdagasztjuk.
 A tésztát kb 50-60 percig hagyjuk kelni. Félidőben óvatosan 
visszapüföljük. Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk,
 majd kenyeret formázunk belőle
 Sütőpapírral bélelt fedeles formába tesszük és lefedve kelni hagyjuk kb 50 percig.
 Ha megkelt a tészta bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra. Tíz perc múlva 
vízzel lespriccelve, vagy lekenve, lefedve mehet a sütőbe. 30 perc múlva
 levesszük a fedőt és újabb 15 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve 
vízzel megspricceljük. Amikor a víz elpárolog hagyjuk kihűlni
2013. február 24., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)

 
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése