2013. február 24., vasárnap

Csavart, magvas, sós rúd

A hétvégi farsangi bulira készítettem. Magvas, sós sütik kedvelőinek ajánlom. Ha lehet, másnap még finomabb, omlósabb, mint frissen. Hogy harmadnap milyen azt nem tudom, addig még sosem maradt belőle.

Hozzávalók:
60 dkg liszt
2 dl olaj
2 dl fehérbor
1 db tojás
1 csapott ek só
1 csipet sütőpor(elhagyható)
mák
szezámmag

Elkészítés:
A lisztet, olajat, bort és a sót összegyúrjuk, hosszúkásra formázzuk.
Folpackra helyezzük, azon sodorjuk ki kb. fél cm vastagra úgy, hogy az egész tészta alatt legyen folpack.
A tetejét megkenjük a felvert tojással, majd bőven megszórjuk szezámmaggal.
A folpackot -melyet nem vágtunk el- ráhajtjuk a megszórt felületre, majd ügyesen megfordítjuk az egészet, hogy a szezámos fele legyen alul. Lehúzzuk a tetejéről a folpackot, majd megkenjük tojással és bőven megszórjuk egész mákkal.
Felszeljük egyforma rudakra. Minden rudat megcsavarunk és így tesszük a sütőlemezre, vagy tepsibe, sütőpapírra.
180 fokon, légkeveréses sütőben kb. 10-15 perc alatt megsül.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése