A
 napokban amerikai hot-dog recepteket nézegettem. Ezek alapján készült 
ez az étel. De mivel, mind az alapanyagok egy része, mind az elkészítés 
módja különbözik a receptben leírtaktól, ezért amerikainak mégsem 
nevezhetem. Így lett a neve Újvárosi hot-dog.
 
 Hozzávalók - 8 darabhoz:
 8 db hot-dog kifli
 8 db virsli
 8 db bacon szelet
 1 db nagy paradicsom
 2 nagy fej hagyma
 néhány darab savanyú uborka
 reszelt sajt
 ketchup
 mustár
 esetleg majonéz
 2 evőkanál liszt
 olaj
 
 Elkészítés
 A virsliket megfőzzük.
 A paradicsomot és az uborkát kis kockákra vágjuk.
 A szalonnát felkockázzuk és kisütjük.
 A hagymákat szintén felkockázzuk, fedeles műanyag edénybe tesszük és 
jól összerázzuk a liszttel. A szalonna zsírját kipótoljuk olajjal és bő 
forró zsiradékban ropogós pirosra sütjük a hagymát. Sokkal jobban meg 
kell sütni, mint ahogy a képen látható, az még az első próbálkozásunk 
volt, nem lett tökéletes. Rozsdabarnának és szinte száraznak kell 
lennie.
 A paradicsomot, uborkát, hagymát, szalonnakockákat összekeverjük.
 A kifliket félbevágjuk. Egyik felét megkenjük mustárral, ketchuppal, 
erre kerül a virsli. Ráhalmozzuk az összekevert zöldséges szalonnát, 
majd megszórjuk a reszelt sajttal. aki szereti, tehet rá majonézt is. 
Meggrillezzük, vagy sütőben, esetleg mikróban összemelegítjük.
 
 Nagyon, de nagyon finom. Márpedig ha én mondom az nagy szó. Nem szeretem a virslit.
2013. február 15., péntek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)

 
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése